Julákovic oskořínecké stránky
úvod  tátův deníček  galerie  dovolená  grafomanský brloh  kuchařka  


kuchařka  o babiččině kuchařce  


 

 

Polévka Kaldoun

Do 1,5-2 l vody osolené dáme vařit drůbky z husy (kachny, krůty), přidáme křídla, kril, biskup.Není-li toto k dispozici, použijeme balení "Kuře na polévku" nebo slepici III.kategorie + drůbeží játra, žaludky, srdíčka, krky - od každého asi 10 dkg. Přidáme 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru a kapusty. Vše uvaříme do měkka.(30 - 45 min.) V dalším hrnci si připravíme máslovou jíšku (asi ze 3-4 lžic hl. mouky). Tuto zalijeme prochladlým vývarem a za stálého míchání povaříme 5 minut. Do polévky přidáme nakrájené droby a maso ze skeletu.Podle chuti i zeleninu. Současně s vařením polévky si uvaříme těstoviny (malé trubičky, kolínka). Ty potom vložíme do hotové polévky. Současně s utřeným (prolisovaným) česnekem - asi 4-5 stroužků - necháme přejít varem. Dochutíme solí, magi.



vybrat recept |


dum
juhele@nedele:~$ how_are_things_in_oskorinek
Cloudy, 10°C
juhele@nedele:~$



Obec OskořínekObec Hrubý JeseníkTJ Sokol OskořínekZŠ Hrubý JeseníkBabiččina kuchařka
Bylinky pro koně

mapa


juhele@nedele:~$ my_php_ddate
Today is Boomtime, the 5th day of The Aftermath in the YOLD 3183. Celebrate Maladay.
juhele@nedele:~$




Martina, Maruška, Anča a Tom Juláci & zvířata
tomas.julak@gmail.com